Med Mette-Marit i spissen

Kronprinsesse Mette-Marit fjerner fordommer og opplyser om hiv og aids. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<p– En telefonsamtale på bussen om hiv og aids får temaet inn i hverdagen til vanlige folk, sier aktivist Himakshi Piplani.</p

Hun bruker kreativiteten sin for å fjerne fordommer og opplyse om hiv og aids. Helt nye metoder må til for å nå fram, mener hun.

– Interaktive leker og spill, skoleavis, blogger, videodokumentar på You Tube og masse mer. Vi må starte i det små for å få unge engasjert, for å forstå at dette også gjelder dem, sier den indiske aktivisten til NTB.

Piplani og rundt 30 andre unge ledere fra hele verden møttes tirsdag til den tre dager lange konferansen Young Leaders Summit II. Kronprinsesse Mette-Marit, som er svært engasjert i hiv/aids-spørsmålet, er vertskap for konferansen.

Kronprinsessen er imponert over kreativiteten og engasjementet til de unge lederne. Ved å utveksle ideer og dele personlige historier vil deltakerne finne nye måter å bekjempe fordommer på og nå ut til flere med informasjon, tror hun.

– Kampen mot hiv og aids trenger deres ideer og deres engasjement, sier hun.

Kronprinsesse Mette-Marit tror de unge lederne har et spesielt perspektiv å tilby.

– De har en annen måte å snakke om sex og seksualitet på enn voksne ledere innen dette feltet. Og vi håper å bygge nettverk mellom de unge og de etablerte lederne innen hiv/aids, sier hun. (©NTB)