Air France-boksene ikke funnet likevel

- Vi har funnet de svarte boksene, sier etterforskere etter AF447-ulykken. De skal ligge på 4000 meters dyp. Arkivfoto: Reuters Les mer Lukk

<pFransk avis meldte fra om svake signaler i morges.</p

SISTE: Myndighetene slår fast at signalet de hørte, likevel ikke stammer fra ulykkesflyet AF447, melder nyhetsbyrået AP.

Også Sky News melder at lydene ikke stammer fra AF447.

Den franske avisa Le Monde skrev tidligere tirsdag at de såkalte svarte boksene til Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet, var lokalisert.

Opplysningen ble senere bestridt av myndighetene, som meldte at de franske søkemannskapene ofte oppfattet signaler.

- Vi har ikke funnet de svarte boksene, sa talskvinne Martine del Bono i den franske havarikommisjonen.

Men redningsmannskapene hadde oppfanget signaler som måtte sjekkes. Overfor New York Times bekreftet myndighetene at de nå analyserte lydmaterialet.

- Vi jobber nå med å verifisere alle signaler, sier en talsmann for byrået som etterforsker ulykken, ifølge avisa Le Figaro.

Ifølge avisen ble svake signaler oppfanget av franske marinefartøyer mandag, og de svarte med å sende miniubåten Nautile for å prøve å finne boksene på den ulendte havbunnen 4.000 meter under havflaten. Den gjør nå retur.

De svarte boksene sender ut et signal som kan plukkes opp inntil to kilometer unna. Det er ikke kjent hvilke franske fartøy som plukket opp signalene, men en fransk atomubåt er på stedet med svært sofistikert sonarutstyr.

De svarte boksene er i virkeligheten oransje og inneholder ferdskriver og taleregistrator. De kan inneholde avgjørende informasjon for å fastslå hva som skjedde da Airbus A330-flyet til Air France falt i havet mens det var på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni med 228 personer om bord.

Jakten på boksene er en kamp med tiden, ettersom signalene vil dø ut etter rundt 30 dager, det vil si mot slutten av juni.

Det er ikke kjent hva som var opphavet til signalet som ble meldt inn av Le Monde tirsdag.