Vokterrådet fastholder valgresultatet i Iran

Irans Vokterråd, her representert av leder Ayatollah Ahmad Jannati, avviser kravet om at presidentvalget 12. juni må annulleres. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pDet mektige Vokterrådet i Iran vil ikke annullere valgresultatet og avviser at det var store uregelmessigheter under valget, slik opposisjonen hevder.</p

– Irans Vokterråd avviser kravet om at presidentvalget 12. juni må annulleres og sier at det ikke var større uregelmessigheter under avviklingen, melder den statlige fjernsynskanalen Press TV.

Vokterrådet godkjente på forhånd alle presidentkandidatene, og rådet hadde også det øverste ansvaret for å organisere og overvåke valget.

En talsmann for rådet, Abbas-Ali Kadkhodaei, medga mandag at det i 50 iranske byer ble avgitt flere stemmer enn det var stemmeberettigede, noe opposisjonen mener er et klart bevis for omfattende valgfusk.

Kadkhodaei opplyste at det kunne stilles spørsmål ved tre millioner stemmesedler, men ville ikke si om disse var avgjørende for utfallet.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad ble gjenvalgt for en ny periode, til hissige protester fra opposisjonen som mener at tidligere statsminister Mir Hossein Mousavi fikk flest stemmer. (©NTB)