To fjellklatrere omkommet

Et Sea King redningshelikopter fra Bodø lokaliserte torsdag formiddag brødreparet som er bekreftet omkommet etter å ha besteget fjelltoppen Hollenderen (t.v. på bildet) på Kvaløya utenfor Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX Les mer Lukk

<pPolitiet bekrefter at brødrene på Kvaløya utenfor Tromsø har omkommet. </p

Brødrene på 21 og 23 år ble observert av et Sea King-redningshelikopter torsdag morgen. De ble bekreftet omkommet like før klokken 12.30.

– De ble funnet under toppen av fjellet Hollenderen. Det er konstatert at de er omkommet, bekrefter operasjonsleder Arild Falck Johansen i Troms politidistrikt til NTB.

Brødrene på 21 og 23 år ble meldt savnet klokken 5.40 torsdag morgen, etter at de ikke kom tilbake som avtalt etter klatreturen onsdag kveld.

De var ifølge politiet i Troms i en gruppe på flere personer som var på tur sammen. Begge de omkomne var norske.

– I Folkeregisteret er de registrert i Sør-Norge. En av dem studerer i Tromsø, sier Johansen til NTB.

50 meter fra toppen

De hadde planer om å klatre til fjelltoppen Hollenderen på Kvaløya onsdag kveld.

Det var dårlig vær i området da de to sist ble sett av andre fjellklatrere klokken 17 onsdag. Da var brødrene 50 meter fra toppen av fjellet de skulle bestige, meldte politiet til NTB torsdag morgen.

De to brødrene hadde med seg mobiltelefon på turen, men svarte altså ikke.

Sendte ut redningsgruppe

Et Sea King-helikopter ble sendt ut for å lokalisere de to. Helikopteret lokaliserte de to brødrene og politiet avventet med å sende ut en alpin redningsgruppe på seks personer.

Sea King-helikopteret som hadde observert de to fjellklatrerne om lag 50 meter fra toppen måtte nemlig returnere til Banak i Lakselv fordi flytiden var overskredet.

I 11-tiden ventet fremdeles de seks redningsmennene i Tromsø på et nytt Sea King-helikopter som skulle frakte de til fjelltoppen.

I 12-tiden dro redningsmennene ut, og politiet bekreftet 12.30 at de to var omkommet.