Honnør til Else Michelet

Espen Beranek Holm, Else Michelet og Are Kalvø etter siste sending av radioprogrammet «Hallo i uken». Nå tar yngre krefter over (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX) . Les mer Lukk

<pFår Fritt Ords Honnør blant annet for å ha utviklet «Hallo i uken» i NRK P2.</p

Honnøren overrekkes torsdag neste uke som en påskjønnelse «for verdifullt virke i det frie ords tjeneste». Med honnøren følger et pengebeløp på 50.000 kroner.

«Hallo i uken» var Else Michelets programidé. Det startet i 1989 med Nils Rykken i førersetet, og høsten 1990 overtok Else Michelet og Kai Sibbern. Fra 1993 har Else Michelet vært produsent alene.

Som NRK-medarbeider har Else Michelet siden slutten av 1960-tallet arbeidet blant annet med programpostene «Natt-ta-ta», «Nattmat» og «Nattergalen». Hun har jobbet i «Nitimen» og «Reiseradioen». Michelet står også bak egne satiriske serier som «Dus med Dem», «Med Rot i Virkeligheten» og «Bare barnemat».

Else Michelet debuterte som kabaretartist på Den Nationale Scene i Bergen i 1976 med «Skapningens herre og andre eventyr», og hun har også skrevet flere bøker med feministiske innfallsvinkler. Hun har også oversatt flere meningsbærende bøker.

Else Michelet ble født i Trondheim i 1942. Hun er utdannet cand.mag. med fagene engelsk, fransk og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. (©NTB)