Skogbrann sprer seg i Hordaland

<pFlammene sprer seg fortsatt i skogområdene i Ulven i Hordaland. Et helikopter er i full gang med å slukke brannen, og det har begynt å regne i området.</p

– Et helikopter har vært i sving i et par timer, og akkurat nå har kjærkomment regn kommet til, sa brannvesenets innsatsleder Audun Hadler-Olsen til NTB like før klokken 19 onsdag kveld.

120 mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret deltar i slukningsarbeidet, og flere er ventet å komme til i løpet av kvelden. 100 mål skog er hittil brent opp.

Holder på utover natten

– Det er helt umulig å si hvor lang tid det vil ta å få kontroll over brannen. Vi må nok holde på utover kvelden og natten, sier Hadler-Olsen.

Det er foreløpig ikke fare for at flammene skal nå bolighus. En fabrikk ligger i området, men den er noen hundre meter fra brannområdet.

Tidligere hindret varmen helikopteret i å fly over flammene, men onsdag kveld fraktet det 3.000 liter vann per tur. Vannet hentes fra et vann i Ulven.

Ifølge Hadler-Olsen skal brannen ha oppstått i forbindelse med en skyteøvelse i Forsvarets leir i Ulven.

Røyk i Bergen

– Det blåser en del, og glør og aske sprer seg over store områder. Hvis brannen sprer seg ytterligere, er vi selvfølgelig redd for at den skal nå boligområder, sier Rune Hovlandsdal i Bergen brannvesen til NTB.

Han forteller at røykutviklingen er enorm, og at røyken har spredt seg helt til Bergen sentrum. Terrenget er bratt og ulendt, noe som gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 13.30 onsdag. (©NTB)