Danske soldater drept i Afghanistan

Danske soldater på patrulje i Afghanistan. Onsdag ble tre soldater drept. Foto: Per A. Rasmussen/Den Danske Hær Les mer Lukk

<pTre danske soldater er drept i Afghanistan, opplyser den danske hærens operative kommando.</p

Soldatene ble drept da kjøretøyet deres ble rammet av en sprengladning på Highway One, hovedveien gjennom det danske ansvarsområdet i den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan.

Ifølge Hærens operative kommando har de pårørende blitt varslet.

Soldatene som ble rammet av sprengladningen satt alle i samme bil, som ledet en kolonne på vei fra hovedbasen Price til patruljebasen Barakhzai.

Det ble straks meldt fra på radio om hendelsen, og evakueringen ble igangsatt med det samme, ifølge Politiken.dk.

De andre soldatene i følge utførte førstehjelp, og sikret området der eksplosjonen skjedde. Samtidig ble det sendt ut en reaksjonsstyrke til stedet fra hovedbasen Price.

De tre skadde ble raskt hentet med helikopter og flydd til Camp Bastion der man har et godt feltsykehus. Det viste seg ikke å hjelpe, og de tre ble erklært omkomne ved ankomst til Camp Bastion.

Sjefen for Hærens operative kommando, generalmajoor Niels Henrik Bundsgaard sier i en pressemelding at nyheten om de tre drepte er et hardt slag for de danske soldatene i Afghanistan.

- Vi har i dag mistet tre av våre soldater, som ble drept sør i Afghanistan, da kjøretøyet deres ble rammet av en eksplosjon. Det er et hardt slag for oss alle, sier generalmajoren.

- Styrken i Helmand er dypt preget av å ha mistet tre kamerater og kolleger, men vi gjør det vi kan for å støtte dem – de har fortsatt en viktig oppgave å løse, sier Bundsgaard.

Det er andre gang på seks måneder at tre danske soldater mister livet i angrep i Afghanistan.

I alt har Danmark mistet 25 soldater i det krigsherjede landet, der om lag 700 danske soldater er utstasjonert. (©NTB)