Hamas godtar grensene fra 1967

TID FOR FORSONING: Hamas-leder Ismail Haniyeh (høyre) møtte den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter til en felles pressekonferanse i Gaza tirsdag. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pLederen for Hamas-myndighetene på Gaza-stripen sier at den islamistiske bevegelsen støtter en palestinsk stat på territoriene som Israel har okkupert etter Seksdagerskrigen i 1967.</p

Hamas har kommet med lignende uttalelser før, men organisasjonen har oftere insistert på at den palestinske staten også må omfatte dagens Israel.

– Hvis det er en virkelig plan for å løse Palestina-spørsmålet på basis av å opprette en palestinsk stat innenfor grensen per 4. juni 1967 og med full suverenitet, så er vi for det, sa Ismail Haniyeh, regjeringssjef på Gazastripen, etter å ha hatt samtaler med USAs tidligere president Jimmy Carter.

– Vi presser på for virkeliggjøring av denne nasjonale, palestinske drømmen, som er opprettelse av en uavhengig stat med Jerusalem som hovedstad, fortsatte han.

Haniyeh var også positiv til budskapet fra Barack Obama i talen den amerikanske presidenten holdt 4. juni i Kairo. (©NTB)