Tre voldtekter på tre uker i Buskerud

<pPolitiet leter etter sammenhenger mellom to overfallsvoldtekter i Kongsberg sentrum natt til søndag, og en voldtekt som skal ha skjedd i Drammen 30. mai.</p

Natt til søndag 14. juni fikk politiet i Kongsberg to voldtektsanmeldelser. Voldtektene skal ha skjedd med en times mellomrom, på steder mellom to og fire minutters gange fra hverandre.

Politiet har fortsatt ingen spor etter gjerningsmann i noen av sakene. Det undersøkes imidlertid om voldtektene har likhetstrekk med en overfallsvoldtekt som skal ha skjedd i Drammen for snart tre uker siden.

Flere gjerningsmenn

En mann i 20-årene sitter varetektsfengslet, siktet for å ha overfalt og voldtatt en 23 år gammel kvinne i Drammen lørdag 30. mai. Politiet tror det er flere gjerningsmenn bak den brutale voldtekten, som skal ha skjedd i kvinnens eget hjem.

Derfor vil politiet etter overfallsvoldtektene i Kongsberg undersøke om det er likhetstrekk mellom disse to og overfallsvoldtekten i Drammen.

Kvinnen som ble voldtatt i Drammen, skal ha blitt slått ned bakfra på vei hjem fra fest, før hun ble voldtatt i sitt eget hjem. Kvinnen ble påført flere brudd i kjeven.

Ingen våpen

Ifølge kriminalsjef Morten Ole Pedersen ved Kongsberg politistasjon ble det imidlertid ikke brukt noe våpen da de to kvinnene på 18 og 22 år skal ha blitt overfalt og voldtatt natt til søndag.

Det første overgrepet skal ha skjedd ved en undergang under E134, mens det andre skal ha skjedd ved Grand Hotel i Christian Augusts gate.

Ved det første tilfellet beskrives den antatte gjerningsmannen som omkring 170 cm høy og av ikke-nordisk utseende, opplyser politiet.

Han skal ha en spinkel kroppsbygning, og halvlangt hår med tydelig skill. Han var glattbarbert og iført dongeribukser og en hvit genser med skrift på brystet.

Venter svar

Den andre kvinnen kunne tirsdag fortsatt ikke kunnet gi noen beskrivelse av gjerningsmannen. De to kvinnene ble begge undersøkt på voldtektsmottaket i Kongsberg søndag formiddag.

– Forklaringene til de to levner ikke noen tvil om at de var blitt voldtatt, sier Pedersen til NTB.

DNA-prøver fra undersøkelsene ved voldtektsmottaket, samt prøver fra åstedene, skal sendes til Rettsmedisinsk institutt i løpet av uka.

– Vi har fått en del tips, og avhørt en del vitner. Men vi har ikke fått noen observasjoner av hendelsene, og vi er ikke noe nærmere en gjerningsmann i noen av sakene, sier Pedersen.

Nytt avhør i Drammen

En uke etter overfallet i Drammen, pågrep politiet en 20-åring. Bakgrunnen for at politiet mener å ha tatt riktig gjerningsmann, er bilder fra et av NSBs overvåkingskameraer. Politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt sier til Drammens Tidendes nettutgave at de vil sammenligne saken med hendelsene i Kongsberg.

20-åringen er varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon. Fredag har han sittet inne i to uker, og på fengslingsmøtet da vil politiet be om fortsatt isolasjon.

– Vi vil gjennomføre et nytt avhør av mannen på torsdag, så får vi se om det dukker opp nye opplysninger, sier Hodne. (©NTB)