Spector blir minst 19 år i fengsel

Spector blir minst 19 år i fengsel Les mer Lukk

<pDen legendariske musikkprodusenten Phil Spector er dømt til fengsel fra 19 år til livstid for drapet på en skuespillerinne i 2003.</p

Les mer  

69-åringen som revolusjonerte popmusikken på 1960-tallet, ble funnet skyldig i saken i april. Han ble dømt for forsettlig drap på skuespilleren Lana Clarkson. Aktoratet ba om fengsel fra 19 år til livstid.

Den vanlige straffen for forsettlig drap i California er fengsel fra 15 år til livstid, men aktoratet argumenterte for en strengere straff og fikk rettens medhold i dette.

Spector er regnet som en av de mest suksessrike musikkprodusentene gjennom tidene. Han har jobbet med artister som The Beatles, Tina Turner, The Ramones og The Righteous Brothers.

– Våpengal

Under rettssaken mot ham er han blitt karakterisert som en våpengal person, som i lang tid har vært voldelig mot kvinner. Fem kvinner vitnet under saken og fortalte at Spector hadde truet dem med våpen.

Clarkson, en skuespiller som aldri slo virkelig igjennom, ble funnet drept i Spectors hus i Los Angeles i februar 2003. De to hadde møtt hverandre på en nattklubb bare timer tidligere.

Obduksjonsrapporten slo fast at hun ble drept av et skudd gjennom munnen, og at skuddet kom fra Spectors pistol. Spector har hele tiden nektet for å ha stått bak drapet, men ville ikke forklare seg under rettssaken.

Manisk depressiv

Musikklegendens advokater hevder at Clarkson var deprimert over sin mislykkede karriere, og at hun derfor tok sitt eget liv. Den påstanden festet ikke retten lit til, blant annet på grunn av forklaringen til Spectors sjåfør.

Sjåføren forklarte i retten at han drapskvelden så Spector holde en pistol i en blodig hånd, før musikklegenden sa: – Jeg tror jeg har drept noen.

Like før Clarkson ble skutt, ga Spector et sjeldent intervju der han fortalte at han var manisk depressiv og at «djevler kjemper inne i meg». (©NTB)