Danske soldater drepte trolig afghansk barn

Afghanske barn går rundt en soldat utenfor Bazaar e Panjwai i Kandahar-provinsen i Afghanistan. Foto: Jorge Silva/Reuters/Scanpix. Les mer Lukk

<pDanske soldater drepte trolig et tre år gammelt barn da de kom under angrep fra opprørere i Afghanistan torsdag.</p

Forsvarsledelsen i Danmark bekrefter hendelsen, og opplyser at danske soldater på patrulje i Helmand-provinsen, ble angrepet av opprørere ved daggry torsdag.

De danske soldatene besvarte ilden med håndvåpen, granater og artilleri, og skuddvekslingen pågikk i rundt 30 minutter, opplyser Hærens Operative Kommando.

Etter at de danske soldatene hadde returnert uskadd, kom det en afghansk mann med et hardt såret tre år gammelt barn på en kjerre til leiren deres.

Den danske legen og sanitetsfolkene i leiren behandlet barnet på stedet, og gjorde klar til evakuering til et feltsykehus i britenes Camp Bastion utenfor hovedstaden Lashkar Gah i Helmand. Barnet døde imidlertid før helikopteret ankom.

Danmark har rundt 700 soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken i Afghanistan, og de fleste av disse opererer sammen med britiske styrker i den urolige Helmand-provinsen sør i landet.