Nå skal innvandrerne testes

<pMå bestå for å få bli.</p

Regjeringen mener innvandrere må bestå en prøve i norsk språk og norsk samfunnskunnskap for å få innvilget statsborgerskap.

I dag er det ingen krav til språkkunnskap eller kjennskap til Norge og norske forhold. Regjeringen vil endre på dette, og foreslår å innføre en statsborgerskapsprøve.

– Det vil være en test som sier noe om du har grunnleggende kunnskaper i norsk og om Norge. Vi vil innføre en statsborgerprøve, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NRK.

Timeantallet for norsk- og samfunnsfag som innvandrere er pliktige å delta på, dobles fra 300 til 600 timer.

De som gjennomfører denne undervisningen, og som står på den avsluttende prøven, slipper å ta statsborgerprøven i tillegg.

– Det viktigste er å stille krav og å være tydelige på forventningene om at flest mulig skal integreres i det norske samfunnet, sier Rieber-Mohn.

Regjeringen får uforbeholden støtte til forslaget fra Fremskrittspartiet.

– Dette er første gang på fire år det er grunn til å skryte av regjeringen, og da skal jeg virkelig gjøre det. Dette er et gammelt Frp-forslag vi har fremmet flere ganger, og alle de andre partiene har gått imot det, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen. (©NTB)