Røde Kors krever tilgang til flyktningleirer

Hjelpeorganisasjoner krever full tilgang til flyktningleirene nordøst på Sri Lanka. Rundt 300.000 srilankere har måttet flykte fra den siste offensiven i borgerkrigen, 210.000 av dem oppholder seg i leiren Manik Farm, beskrevet av FN som verdens største flyktningeleir. Foto: REUTERS/David Gray/ SCANPIX. Les mer Lukk

<pRøde Kors har fortsatt ikke fått tilgang til alle flyktningleirene på Sri Lanka og sier landets myndigheter hindrer dem i å utføre sitt arbeid.</p

Genève (NTB-AP): Organisasjonen, som etter Genèvekonvensjonen har mandat til å hjelpe krigens ofre, er forsiktige med å offentlig kritisere regjeringer.

Men onsdag kunngjorde de tydelig at Sri Lankas regjering hindrer dem i å utføre sitt arbeid.

- Vi ønsker å besøke alle leirene for å se til at forholdene er brukbare, at flyktningene får den behandlingen de har krav på og at de kan få kontakt med sine familiemedlemmer, sier leder i Det internasjonale Røde Kors, Jakob Kellenberger.

Friheten er begrenset for en stor gruppe av flyktningene, som sitter innesperret bak piggtrådgjerder i de såkalte «velferdslandsbyene», som srilankiske myndigheter kaller leirene.

- Sri Lankas regjering vil si at det er for befolkningens sikkerhet, sier Kellenberger, og legger til at det for Røde Kors er viktig å få tilgang til denne gruppen.