Ferguson vil lage fotballhistorie

Alex Ferguson vil skape fotballhistorie med Manchester United i onsdagens mesterligafinale. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

<pSir Alex Ferguson vil føre Manchester United inn i historiebøkene og bli det første laget som forsvarer en mesterligatittel.</p

Roma (NTB-AFP): Etter at mesterligaen erstattet serievinnercupen i 1992 har ingen lag vunnet to finaler på rad. Ferguson tror laget hans er sterke nok til å bli historiske.

- Vi har aldri klart det og ingen andre heller. Men vi er gode til å være først ute, og dette er en stor mulighet for oss til å klare bragden, sier Ferguson på pressekonferansen dagen før den store finaledagen.

- Burde hatt mer Europa-suksess

United-manageren har ved flere anledninger sagt at klubben burde hatt flere europacuptitler. Han øyner nå muligheten til å bedre på Uniteds statistikk.

- Finalen er en mulighet for oss å putte oss selv blant de historisk beste lagene i Europa. Vi vil være der oppe sammen med Milan, Liverpool, Ajax og Bayern München, mener Ferguson som onsdag kan ta sitt tredje og totalt fjerde mesterligatrofé for United.

Vil ikke utpeke «verdens beste»

Ferguson nekter å si hvem han mener er best av Cristiano Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi. Han mener det er en umulig oppgave.

- De er begge to fantastiske spillere med mot til å angripe, selv om de hele tiden blir klipt ned av forsvarerne. Begge har enorme kvaliteter. Til syvende og sist er det umulig å peke ut hvem som er best, sier skotten.

Frykter ikke varmen

Det har vært høye temperaturer i Roma de siste dagene, og det er varslet høy varme ved kampstart. Men Ferguson er ikke redd heten vil ødelegge kampen.

- Vi vet ikke hvilket utslag varmen vil få for kampbildet, men med dagens teknologi klarer vi å unngå de største farene for dehydrering, slår manageren fast.