Rettssaken mot Suu Kyi gjenopptatt

Skjermdump fra MRTV som viser Aung San Suu Kiy da hun forlot rettslokalet etter den tredje dagen ut i rettsaken. Foto: AFP/Scanpix. Les mer Lukk

<pRettssaken mot den burmesiske opposisjonslederen og fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi er gjenopptatt i Rangoon. Suu Kyi skal selv trolig forklare seg for retten i løpet av uken.</p

Domstolen som behandler saken, kom sammen i det tungt bevoktede Insein-fengselet mandag for å høre forklaringer fra fire eller fem vitner som forsvarerne har stevnet inn. Den 63 år gamle Suu Kyi risikerer opp til fem års fengsel.

Hun er tiltalt for å ha tatt imot en amerikaner som svømte over en innsjø og tok seg inn i boligen hennes, der hun ble holdt i husarrest. Med rettssaken mot Suu Kyi fjerner det allerede isolerte Burma seg enda mer fra verdenssamfunnet, sier diplomater.

Det burmesiske militærregimet retter voldsom kritikk mot Thailand, som har vært en av regimets få internasjonale støttespillere. Regjeringen i Bangkok anklages for å ha brutt prinsippene for regionalt samarbeid ved å fordømme behandlingen av Suu Kyi.

Burma og Thailand er medlemmer av den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN. Suu Kyi-saken var også ventet å bli tema på et møte mellom asiatiske og europeiske utenriksministre i Vietnams hovedstad Hanoi mandag og tirsdag. (©NTB)