Sæternes reddet Vålerenga

MATCHVINNER: Bengt Sæternes var tungen på vektskålen for VIF mot Strømsgodset søndag. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pEn sen scoring av Bengt Sæternes sikret 1-0-seier for Vålerenga mot Strømsgodset i en sommerslapp forestilling der sola var det eneste som virkelig strålte.</p

– Vi fikk jo en del sjanser etter hvert, så vi regnet med at målet kunne komme. Og det gjorde det. Sånn er det med lag i medgang. Vi har vunnet en del i det siste, og da mister vi ikke troen på at det kan gå, sa Sæternes.

Etter 4-4 imot Lyn sist, etterlyste VIFs spillende manager Martin Andresen vinnervilje hos spillerne sine. Mot bunnlaget Strømsgodset skulle man tro at laget også kunne vise et vinnende spill, men det var ikke rare greiene hjemmelaget hadde å by på før pause.

Det gikk akk så sakte framover, med feilpasninger og rot. Strømsgodset spilte til tider rene champagnefotballen i forhold, med fikse kombinasjoner og tekniske finesser. Men ingen av lagene klarte å produsere noen store sjanser.

Sjansefattig

Vålerengas største var da laget fikk indirekte frispark på sju meter etter at Godset-keeper Lars Ivar Moldskred hadde plukket opp et tilbakespill. Ballen fôr fram og tilbake som i en ballbinge inne i feltet, men i mål ville den ikke. Og Strømsgodsets småpene spill skapte ikke noe foran mål.

– Man kunne se at begge lagene nok var litt slitne etter mange kamper i det siste. Det var litt sånn at alle kjempet knallhardt når de var involvert selv, og ellers sto de og så på, mente Sæternes.

Lagene hadde tydeligvis hvilt seg i bedre form i pausen, eller så hadde de fått noen virkningsfulle tilbakemeldinger av trenerne, for tempoet tok seg opp etterpå. Vålerenga tok over mer av spillet og kom til et par fete muligheter.

Aller nærmest kom Mohammed Abdellaoue da han var alene gjennom mot Moldskred, som parerte skuddet.

Sliter foran mål

Hos Strømsgodset fikk den lettbeinte innbytteren Øyvind Storflor rykket seg fri og skutt to ganger, men uten å skape store problemer for Troy Perkins i VIF-målet.

– Jeg vet ikke om vi er uheldige eller udyktige, men vi sliter med å score mål. Vi har scoret minst i serien, og derfor ligger vi i bunnen, sa en lett oppgitt Godset-keeper Lars Ivar Moldskred.

Sju minutter før slutt, da alle hadde begynt å belage seg på 0-0, havnet en lang ball fra Allan Jepsen i beina på den gamle måltyven Sæternes, som fikk sin første store sjanse i kampen. Og den scoret han på – slik måltyver skal.

Vålerenga holdt nullen på Ullevaal for første gang siden juli i fjor, og dermed ble det tre poeng. (©NTB)