FN-sjef utfordrer næringslivet i klimakampen

FN-sjef Ban Ki-moon utfordrer bedriftsledere fra hele verden til å omskape den globale økonomien slik at den blir renere, grønnere og mer bærekraftig i forkant av klimatoppmøtet i København i desember. Ban kom søndag til Danmark, der han blant annet møtte dronning Margrethe. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

<pVerdens næringslivsledere må kjempe for en ny global klimaavtale, fremholdt FN-sjef Ban Ki-moon da han søndag deltok på en klimakonferanse i København.</p

København (NTB-AFP): Møtet med bedriftsledere fra hele verden er en forberedelse til klimatoppmøtet i København i desember.

- I dag utfordrer jeg dere. Jeg vil at dere utgjør fortroppen i det enestående forsøket på å omskape den globale økonomien slik at den blir renere, grønnere og mer bærekraftig, sa Ban da han åpnet møtet foran hundrevis av næringslivstopper.

FN-sjefen mener at næringslivet må gjøre sitt for at det skapes politisk vilje til å få vedtatt en ambisiøs klimaavtale i desember.

Møtet i København skal også inspirere selskaper til å investere mer i grønn teknologi, samt støtte mer effektiv energibruk.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er blant deltakerne. Det er også fredsprisvinneren og klimaaktivisten Al Gore, samt EU-kommisjonens president José Manuel Barroso.