Tiltaler 17-åring etter rasismeparagrafen

<pPolitiet mener overfallet på en norskiraner i Oslo i fjor var rasistisk motivert. Nå blir en 17 år gammel gutt tiltalt etter rasismeparagrafen.</p

Oslo (NTB): 17-åringen er tiltalt for grov legemsfornærmelse. Det legges til grunn at volden var rasistisk motivert, noe som skjerper strafferammen betydelig.

I tillegg er han tiltalt etter straffelovens paragraf 135a, den sjelden brukte rasismeparagrafen.

- Dette er meget uvanlig. På landsbasis har vi bare rundt fem slike saker i året som ender med tiltale, sier førstestatsadvokat Olav Helge Thue i Oslo statsadvokatembeter til NRK.

Voldsepisoden 17-åringen er tiltalt for, skjedde utenfor en bensinstasjon på Mortensrud i Oslo på natten 13. september i fjor. En norskiraner som var på vei ut fra bensinstasjonen, ble overfalt av den da 16 år gamle gutten.

Norskiraneren fikk kuttskader i ansiktet, måtte sy sju sting, ødela fem tenner og var sykmeldt i sju uker. I forkant av overfallet skal den tiltalte 17-åringen kommet med flere utrop.

- Det er enkelte utsagn som «Heil Hitler, pakkis, jævla utlendinger, jeg hater svartinger» eller lignende, sier politiadvokat Petter Fossdal ved Manglerud politistasjon.

17-åringen skal også ha hevet armen i nazihilsen før angrepet.