18-årsgrense for å tippe

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, innfører nye regler for tipping. Arkivfoto: Scanpix Les mer Lukk

<pNorsk Tipping vil bli verdensledende.</p

Oslo (NTB: Norsk Tipping vil forebygge spillavhengighet og innfører derfor 18-års aldersgrense på alle spill.

Aldersgrensen gjelder uavhengig om spillene blir kjøpt hos kommisjonær, på internett eller via mobilen.

– Vi mener at pengespill er en voksenaktivitet, og dette synet deler vi med fagmiljøer på feltet. Vi vil nå ta et initiativ overfor Kulturdepartementet for å få endret spillereglene på dette området, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Nå innføres det også frivillige atferdsverktøy der spillerne selv kan sette grenser for tids- og pengebruk eller stenge seg ute fra noen eller alle spillene til Norsk Tipping.

– Norsk Tipping kan ikke behandle spilleavhengige. Det må fagfolk gjøre. Det vi kan gjøre er å informere og tilrettelegge for at spillerne selv kan ta stilling til sin egen spillatferd, uansett hvor de spiller hos Norsk Tipping, sier Almlid.

I tillegg til dette innfører selskapet også overordnede grenser for forbruk. Nå er det ikke mulig å bruke mer enn 40.000 på en dag, 100.000 per uke, 300.000 per måned og 1 millioner kroner per år. På mobil og internett kan man spille for 10.000 per dag.

– Dette er grenser som er meget romslige, og de vil ramme svært få av spillerne våre. Men de er viktige å ha for å hindre de ekstreme storspillerne, sier Almlid. (©NTB)