Endelig Lillestrøm!

Lillestrøms målscorere Arild Sundgodt og Emanuell Nosa Igiebor etter eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Lillestrøm i Drammen torsdag. Kampen endte 1-2. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

<pMed sitt 125. mål for Lillestrøm sørget Arild Sundgot for at klubbens seierstørke er over. Det ble 2-1-seier mot Strømsgodset torsdag.</p

Sundgot satte inn vinnermålet på et flott skudd fra 17 meter i det 22. minutt, og fikk kanarifuglene til å synge skikkelig igjen for første gang på lenge.


– Det var kjekt å score mål. Vi fikk en tøff start, men heldigvis scoret Nosa raskt, og deretter fikk jeg stjernetreff, sa Sundgot.


– Det var utrolig viktig for oss å vinne. Med tap her hadde det vært tungt, mente LSK-veteranen.

Fornøyd Berg


I den 10. serierunden tok Lillestrøm sin første seier siden oktober 2008. Den etterlengtede triumfen fikk LSK-trener Henning Berg til å ta fram smilet, og romeriksklubben har igjen kontakt med lagene rett over seg på tabellen.


Det avgjørende målet var LSK-veteranens 94. fulltreffer i eliteserien og hans annen scoring så langt i år.


– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi spilte rutinert og kynisk. Jeg er imponert over at spillerne holdt hodet kaldt da vi havnet under, og at vi senere holdt unna uten å bli preget, mente Berg.


Det var hjemmelaget som startet forrykende og fikk en kanonåpning da Fredrik Nordkvelle laget sitt første mål for sesongen. Godset-spilleren satte ballen i nettaket fra fire meter etter pasning fra Marcus Pedersen.


Rett før hadde Mohammed Keita truffet tverrliggeren.

Moldskred-tabbe


Ledelsen varte bare i 12 minutter før Nosa Emanuel Igiebor utnyttet en feil av Godset-målvakt Lars Ivar Moldskred.


Moldskred, som kom fra nettopp Lillestrøm foran sesongen, skulle bare plukke ned en enkel ball, men ventet for lenge. Igiebor nærmest stjal ballen og trillet den under en ulykkelig Moldskred.


– Det første målet til LSK var klar hands på Nosa. Det er kjempekjedelig å få et sånt mål mot gamleklubben. Vi hadde fortjent i hvert fall ett poeng, mente Moldskred som også tabbet seg ut i SIFs 1-1-kamp mot Lyn tidligere i sesongen.


Steffen Nystrøm var centimetere fra å utligne da han traff stolpen fra skrå vinkel i det 28. minutt.


Vertene presset på for utligning på slutten i en svak 2. omgang, men Lillestrøm var nærmere 3-1 på flere av sine kontringer.


Med tapet havnet Strømsgodset under streken igjen.


– Jeg synes ikke Lillestrøm var noe skremmende, men de scoret ett mål mer, sa SIF-trener Ronny Deila. (©NTB)