Mann (50) funnet død ved Tofte

<pEn 50 år gammel mann fra Oslo omkom i en seileulykke ved Tofte i Hurum torsdag ettermiddag. Mannen skulle seile fra Oslo til Holmsbu, men båten ble funnet tom ved Holmestrand.</p

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk melding om en båt som lå og drev med seilene oppe like sør for Holmestrand i Vestfold ved 15-tiden.

– Vi fikk noen til å gå om bord, og de fant båten tom. Ved hjelp av en GPS om bord fant vi ut hvilken rute båten hadde gått og satte i gang søk, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved HRS til NTB.

To timer senere kom det melding om at en livløs mann var funnet i sjøen ved Tofte i Buskerud, et par mil lenger nordøst i Oslofjorden. Han ble senere erklært død, og politiet bekrefter at det er en 50 år gammel mann fra Oslo.

– Hvordan han har havnet i sjøen, er umulig å si. Håpet er å finne dødsårsaken ved hjelp av en obduksjon, sier operasjonsleder Roald Sveen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var fint vær, men en del sterke vindkast i området torsdag ettermiddag. Mannen skal ha vært en svært erfaren seiler, men hadde ikke på seg redningsutstyr, ifølge Sveen.(©NTB)