– Bør få norske etterforskere til Kongo

Bibeche Oledjeke, enken etter Abedi Kasongo, med sin datter på armen, sammen med Rune Edvardsen (t.h.) og Kasongos bror tirsdag kveld. Edvardsen mener det bør sendes norske etterforskere til Kongo i forbindelse med saken mot de to nordmennene som er siktet for drap. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pDet bør sendes norske etterforskere til Kongo i forbindelse med saken mot de to nordmennene som er siktet for drap, mener predikant Rune Edvardsen.</p

Edvardsen har sammen med misjonær Jon Anders Bregård bistått 27-åringen og 28-åringen som er siktet for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. Selv bedyrer de sin uskyld, men to kongolesiske vitner har pekt ut den ene som drapsmann.

– Nå som jeg har fått tenkt litt over situasjonen, tror jeg det hadde vært en stor fordel om også norske etterforskere hadde sett på saken. Jeg tror det vil være et stort pluss, iallfall når man skal se på saken i ettertid. Vi har å gjøre med to vidt forskjellige oppfatninger av saken, sier Edvardsen til NTB.

Edvardsen var torsdag ettermiddag på vei hjem til Norge, via Sudan. Bregård er fortsatt i Kisangani, der nordmennene sitter fengslet og avhøres.

– Det er ikke skjedd så mye mer. Prosessen står litt stille. De er ennå ikke reist ut i skogen for å lete etter våpenet, forteller Bregård til NTB torsdag ettermiddag.

Etterforskerne skal ha håpet på flere innrømmelser fra nordmennene og forklaring på hvorfor de kom til landet før de får være med ut for å lete etter det påståtte drapsvåpenet. Den eldste nordmannen har i avhør forklart at han gravde ned våpenet. Kongolesiske myndigheter har prosjektilet leiebilsjåføren ble skutt med og ønsker å finne ut om det kan være nordmennenes våpen som ble brukt. (©NTB)