Norge anmoder Kongo om å flytte nordmenn

MØTTE VITNENE I DAG: De to drapssiktede nordmennene i Kongo ble konfrontert med mennene som flyktet fra bilen de satt i da de dødelige skuddene skal ha falt. Foto: Thomas Hubert Les mer Lukk

<pNorge sender nå et brev til myndighetene i Kongo med krav om at nordmennene som sitter i varetekt i Kisangani, blir overført til hovedstaden Kinshasa.</p

Utenriksdepartementet fikk tirsdag beskjed om at sentralmyndighetene i Kongo ville sende justisministeren til Kisangani for å få mer informasjon om nordmennenes sak. De to nordmennene er siktet for drap på sin sjåfør.

I forbindelse med besøket ville norske myndigheter be om et møte med justisministeren, men så viste det seg at besøket ikke ble noe av.

– Nå sender vi i stedet et brev til de berørte fagdepartementene og til guvernøren hvor vi formelt anmoder om at nordmennene blir overført til Kinshasa, sier underdirektør Ragnhild Imerslund til NTB.

Norges mål er å få saken ført for en sivil domstol i hovedstaden Kinshasa. I dag blir saken ført for en militær domstol i Kisangani. (©NTB)