Tror etterlyst danske er i Oslo

Dansk politi offentliggjorde mandag overvåkningsbilder av en mann som er etterlyst i forbindelse med at den norske studenten Andreas Bull-Gundersen døde som følge av hodeskadene han ble påført etter å ha fått et ølglass i hodet på Cafe Rust i København. Foto: Københavns Politi / SCANPIX HANDOUT Les mer Lukk

<pDansk politi tror at mannen som er etterlyst i forbindelse med Andreas Bull-Gundersens død i København, kan oppholde seg i Oslo.</p

Den 28 år gamle dansken av pakistansk opprinnelse er siktet for å ha kastet et ølglass på Bull-Gundersen, som senere døde av skadene han ble påført ved hendelsen.

– Vi har fått flere henvendelser som tyder på at han kan være i Oslo, så vi er i kontakt med norsk politi, sier politikommissær Henning Schou Kofoed ved politiet i København til Dagbladet.

Dansk politi har etterlyst 28-åringen med navn og bilde. Han skal ha sonet flere dommer, blant annet for vold.

Andreas Bull-Gundersen døde tirsdag 12. mai om bord på husbåten som han leide i København. Dødsårsaken antas å være de skadene han fikk etter å ha blitt truffet i hodet av ølglasset ved en voldsepisode på Café Rust på Nørrebro. Saken har vakt stor oppmerksomhet også fordi Bull-Gundersen ble avvist da han om morgenen søndag 10. mai oppsøkte Rigshospitalets skadestue etter denne hendelsen.

Bull-Gundersen hadde en blødersykdom og visste at en indre blødning kunne være farlig og at han burde behandles. Etter alt å dømme ble han avvist på sykehuset på grunn av en misforståelse mellom ordene «hemofil» (bløder) og homofil. (©NTB)