Minst 78 omkommet i flystyrt

Minst 78 personer døde da Hercules-flyet styrtet i øst på Java i Indonesia. Over 100 personer var om bord. Foto Scanpix/AFP PHOTO/NAUFAL Les mer Lukk

<pEt militærfly med over 100 mennesker om bord har styrtet i et boligområde på øya Java. Minst 78 er omkommet, ifølge det indonesiske luftforsvaret.</p

Ulykken skjedde onsdag morgen i distriktet Madiun, øst på øya. En lokal tjenestemann forteller at flyet krasjet inn i flere hus før det skled ut i en risåker og begynte å brenne. Minst to av de døde befant seg på bakken da transportflyet styrtet.

– Flyet er fullstendig ødelagt. Bare halen er igjen, sier tjenestemannen Wardi til fjernsynsstasjonen Metro TV.

Prøver å slukke

Fjernsynsbildene viser folk som desperat prøver å slukke flammene ved å helle bøtter med vann på vraket. Svar røyk stiger opp fra ulykkesstedet, hvor flydeler ligger strødd utover bakken.

Hjelpemannskaper forsøker å evakuere omkomne og skadde, men arbeidet er vanskelig siden flyet ligger i utkanten av en risåker.

Flere titalls personer skal være skadd, og soldater bidrar med å frakte folk bort fra ulykkesstedet på bårer.

Får behandling

Transportflyet av typen Hercules kom fra hovedstaden Jakarta da det styrtet i landsbyen Geplak, få kilometer fra militærbasen Iswahyudi. Det var trolig 13 besetningsmedlemmer om bord, i tillegg til nærmere hundre passasjerer.

Flere skadde personer får behandling på et sykehus i nærheten av ulykkesstedet.

– Vi behandler fire personer for hjernerystelse og bruddskader, sier legen Restu Kurnia Cahyani.

Det har vært en rekke flyulykker i Indonesia i senere år, både innenfor den sivile og militære luftfarten. Dårlig vedlikehold av fly har vært et problem for flytrafikken i landet. (©NTB)