Dansk politi har identifisert ølglass-kaster

Overvåkningsbilde av mannen som er etterlyst i forbindelse med at den norske studenten Andreas Bull-Gundersen døde som følge av hodeskadene han ble påført etter å ha fått et ølglass i hodet på Cafe Rust i København. Foto: Københavns Politi / SCANPIX   Les mer Lukk

<pDansk politi har identifisert mannen som skal ha kastet et ølglass på den norske 25-åringen som døde i København forrige helg.</p

25 år gamle Andreas Bull-Gundersen døde 10. mai etter at han fikk et ølglass i hodet.

Dansk politi offentliggjorde mandag bilder av en mann som er etterlyst i saken. Etter publiseringen av bildene har politiet fått inn mange tips. Visepolitiinspektør Ove Dahl i København sier til NRK at politiet nå vet hvem mannen er.

Les også: Han kastet ølglasset på Andreas

– Det er en 28 år gammel mann med pakistansk opprinnelse. Vi vet hva han heter, og holder på å lete etter ham nå, sa Dahl tirsdag formiddag.

Den norske studenten som døde, hadde en blødersykdom. Derfor oppsøkte han legevakten på Rigshospitalet etter å ha fått ølglasset i hodet. Han visste at en indre blødning kunne være farlig og at han burde behandles.

Men han ble avvist da han sammen med venner oppsøkte sykehuset. Etter alt å dømme ble han avvist på grunn av en misforståelse mellom ordene «hemofil» (bløder) og homofil. (©NTB)