- Hva har jeg gjort?

- Hva har jeg gjort?
<pAlexander Rybak tatt imot som helt på Gardermoen. </p

Allerede ved 20-tiden runget «Ja vi elsker» og vinnerlåten «Fairytale» fra hundrevis av oppmøtte fans – med en horde jenter i spissen.

Og da hovedpersonen selv dukket opp i ankomsthallen med det norske flagget i hånden, kokte av sang og hyl på Gardermoen.

– Herregud, hva har jeg gjort? Det er helt utrolig, jeg hadde kanskje trodd det skulle komme 20–30 personer, fikk hovedpersonen stotret fram etter å ha blitt geleidet gjennom menneskemengden av sikkerhetsvakter og fram til NRKs reporter.

Mobilen til Norges nye folkehelt har glødet siden MGP-seieren var et faktum lørdag kveld.

– Masse kjente folk jeg ser utrolig opp til, har funnet nummeret mitt og sendt rosende meldinger. Dette er helt fantastisk, jeg skjønner ikke hva som skjer her egentlig, sa en overveldet Rybak og avsluttet med å gratulere det norske folket med nasjonaldagen og si at han gleder seg til alle konsertene han skal holde rundt om i landet i sommer.

Informasjonssjef Jo Kobro anslo at et par tusen mennesker hadde møtt opp på Gardermoen, og mange ble stående utenfor. Hyllesten startet allerede da flyet takset inn til terminalen. Fire brannbiler spylte flyet fra Moskva rett etter landing.

– Dette er en æresbevisning vi vanligvis bare bruker når nye ruter åpner eller en kaptein går av, sier informasjonssjef Jo Kobro på Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Flyet fra Moskva landet på Oslo Lufthavn Gardermoen klokken 21.25 søndag kveld.