Jens «tok en spansk en» på 17. mai

Statsminister Jens Stoltenberg feirer nasjonaldagen i Spania. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pDet var trangt om plassen da Jens Stoltenberg feiret 17. mai hos den norske kolonien i Spania. Statsministeren prøvde seg sågar på en hilsen på spansk.</p

Torrevieja (NTB-Åsmund Gram Dokka): Det var naturlig nok aller flest nordmenn blant de om lag 2.000 frammøtte i Torrevieja, men også noen spanjoler dukket opp for å få med seg den norske 17. mai-feiringen.

– Jeg er egentlig ikke overrasket over at så mange deltar i feiringen her i Spania. Det bor mange nordmenn her, og de har like stort behov for å feire grunnloven vår, kanskje større, sier Stoltenberg til NTB.

Han minner om at det bor minst 40.000 nordmenn i Spania.

– Det er på størrelse med en stor kommune i Norge, påpeker statsministeren.

Advarte mot selvgodhet

Stoltenberg besøkte først sjømannskirken i Torrevieja der han la ned krans til minne om nordmenn som har ofret livet for landet. I tillegg hilste han på forventningsfulle frammøtte.

Senere holdt Stoltenberg en tale ved strandpromenaden i Torrevieja.

– Vi skal være stolte av å være norske og stolte av nasjonaldagen vår. Denne stoltheten må imidlertid ikke bikke over i selvgodhet, advarte statsministeren.

Han understreket også de nære båndene som har eksistert mellom Spania og Norge siden middelalderen.

– Vi har mye å lære av spanjolene når det kommer til gjestfrihet overfor folk som bosetter seg i landet, sa Stoltenberg og viste til den massive innvandringen til Spania de siste årene.

Spansk hilsen

Til slutt takket han Torreviejas innbyggere på et noe gebrokkent spansk, til stor glede for de frammøtte.

Deretter var det tid for nye håndtrykk, autografskriving og fotografering før statsministeren gikk i 17. mai-tog i Torrevieja sammen med flere hundre barn og unge.

Senere på dagen skulle Stoltenberg dra videre til Alfaz del Pi og delta i borgertoget og ha samtaler med Spanias statsminister Jose Rodriguez Zapatero. (©NTB)