–1.000 opprørere drept i Pakistan

Pakistans innenriksminister Rehman Malik hevder at militæret har drept over 1.000 opprørere i Swat-dalen. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pPakistans innenriksminister Rehman Malik hevder at militæret har drept over 1.000 opprørere i Swat-dalen.</p

Islamabad (NTB-AP): Det finnes imidlertid ingen uavhengige kilder som bekrefter påstanden Malik satte fram i en pressemelding søndag. Situasjonen i Swat-dalen er såpass farlig at journalister ikke kan rapportere fritt derfra.

Området ligger i Malakand-provinsen nordvest i Pakistan. I april undertegnet president Asif Ali Zardari et dekret som åpnet for sharialover i provinsen i bytte mot våpenhvile med Taliban.

Men i stedet for å gi opp den væpnede kampen, benyttet islamistene anledningen til å befeste sine posisjoner i Swat-dalens nabodistrikter. Den tidligere fredsavtalen er nå i realiteten død.

Offensiven mot Taliban har ført til en svært vanskelig tid for sivilbefolkningen. De siste dagene har minst 200.000 personer forlatt sine hjem, mens ytterligere 500.000 ventes å flykte. I tillegg befinner 555.000 personer seg allerede i flyktningleirene nord i landet. (©NTB)