Forhandlinger på overtid

Statens forhandlingsleder, Leif Forsell (til v) overleverte lørdag tilbudet i årets jordbruksoppgjør til jordbruksorganisasjonene, representert ved leder for Norges Bondelag, Pål Haugstad (til h), og leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Ole Anton Teigen (i midten). Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Les mer Lukk

<pForhandlingene i årets jordbruksoppgjør er på overtid. – Det kan ta tid, sier informasjonssjefen i Norges Bondelag.</p

Oslo (NTB): Forhandlingene har pågått siden mandag, og skulle etter planen ha vært avsluttet fredag. Partene kom ikke til enighet, og forhandlingene fortsatte ut over natten og morgenen.

– Det er lite nytt å fortelle. Jeg har ikke fått informasjon om at det er noen bevegelser når det gjelder selve rammen for oppgjøret. Partene har drøftet ulike andre forhold innenfor avtalen, sier informasjonssjef Kjetil Randem i Norges Bondelag til NTB lørdag formiddag.

Kravet fra Bondelaget er på 2,2 milliarder kroner. Regjeringens tilbud er 950 millioner kroner.

– Situasjonen er åpen, det er umulig å forskuttere noe utfall. Det har vært en hard dragkamp utover natten, sier Randem. Han sier alt tyder på at partene fortsatt står langt fra hverandre.

Bøndene reagerer på at tilbudet fra staten inkluderer en krisepakke på 200 millioner kroner, og mener derfor at det reelle tilbudet bare er på 750 millioner kroner. (©NTB)