Minst ti drept i rakettangrep

<pMinst ti mennesker ble drept i et rakettangrep på pakistansk side av grensa til Afghanistan lørdag. USA mistenkes for å ha stått bak. </p

Miranshah (NTB-AP-Reuters): Ifølge etterretningskilder ble det avfyrt to raketter under angrepet i Khaisor-området i Nord-Waziristan, trolig fra et førerløst amerikansk fly. – Ti militante aktivister ble drept, to av dem var arabere mens de åtte andre var av ukjent nasjonalitet, sa en etterretningsarbeider.

Den ene raketten traff en religiøs skole, mens den andre traff en bil. Området nær landsbyen Mir Ali skal være et kjent tilholdssted for militante islamister.

Lørdagens angrep var det tredje på en måned og var trolig rettet mot antatte al-Qaida eller Taliban-ledere i området. Tidligere denne uken ble åtte personer drept i en tilsvarende aksjon i naboregionen Sør-Waziristan.

USA har gjennomført rundt 40 angrep med førerløse fly på pakistansk side av grensa siden begynnelsen av 2008. Minst 320 mennesker er drept i angrepene, viser en oversikt fra pakistanske myndigheter.

Pakistan hevder at de amerikanske angrepene krenker landets suverenitet og bidrar til å undergraver kampen mot de militante islamistene. (©NTB)