Sykehus innrømmer tabbe

<pNordmanns liv kunne vært reddet i Danmark.</p

København/Bodø (NTB-Erik Veigård): Rigshospitalet i København innrømmer at livet til nordmannen som nylig døde av hjerneblødning, kunne vært reddet med skikkelig behandling.

Andreas Bull-Gundersen (25) oppsøkte Rigshospitalets skadestue forrige helg, etter å ha fått et tungt ølglass i hodet. Han hadde en alvorlig blødersykdom – hemofili – men ble trolig ikke forstått da han forsøkte å forklare dette.

Den norske studenten døde tirsdag, og obduksjonen viste at dødsårsaken var hjerneblødning som følge av skade på venstre side av hodet.

Gransking

Samtidig som Rigshospitalet i en pressemelding sier at «den rette behandling formentlig kunne have reddet den unge mands liv», opplyser etterforskningsleder Henning Schou Kofoed til NTB at de vil oversende saken til Embedslegen når den er ferdig etterforsket.

På samme måte som Fylkeslegen gransker feilbehandling i Norge, skal Embedslegen ta stilling til om Rigshospitalet skal granskes for sin avvisning av Andreas Bull-Gundersen.

Overvåkingsvideo

Politiet i København er også kommet et skritt videre i sin etterforskning av angrepet på den norske studenten. De har fått tak i gode overvåkingsbilder (video) fra utestedet der nordmannen fikk kastet et ølglass i hodet.

Videobildene viser mannen som kastet glasset, og at det treffer Andreas Bull-Gundersen som går i gulvet. Politiet har vurdert om de skal offentliggjøre videoen, men Henning Schou Kofoed sier til NTB at de først vil prøve å identifisere mannen selv gjennom de relativt gode bildene.

Krangel

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet var det en yngre mann med innvandrerbakgrunn som kastet glasset i hodet på nordmannen. Sammen med to andre innvandrere hadde han hatt en uoverensstemmelse med den norske studenten.

Andreas Bull-Gundersen ble funnet død om bord på husbåten han leide i København, et drøyt døgn etter at han ble avvist på sykehuset. (©NTB)