Pedersen tapte mot TIL

<pErnst Pedersen krevde to millioner av Tromsø. Nå må han betale 200.000 kr.</p

Ernst Pedersen tapte rettssaken som han anla mot Tromsø, etter salget av sønnen Morten Gamst Pedersen til Blackburn.

Pedersen hevdet å ha krav på fem prosent, som tilsvarer rundt 2 millioner kroner, av overgangssummen som Tromsø fikk da sønnen ble solgt til Blackburn i 2004. TIL bekreftet i retten at det ble inngått en slik avtale, men at det var under forutsetning av at det ikke var i strid med fotballens regelverk.

Nord-Troms tingrett avgjorde torsdag at Pedersen ikke har krav på disse pengene. Han må betale nesten 200.000 kroner i sakskostnader.

– Vi er godt fornøyd med dommen. Den er helt i henhold til påstanden som er nedlagt fra TILs side, sa TILs styreleder Jens Johan Hjort til NRK.

– Jeg hadde stor tro på at TIL ville bli frifunnet i denne saken. Jeg er meget godt fornøyd med at retten har lagt til grunn at det er kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at en slik utbetaling ikke har grunnlag i FIFAs eller Norges Fotballforbunds regelverk, sa Hjort.

Pedersen har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

– Jeg er i Bodø og skal ha et telefonmøte med advokatene mine nå for å finne ut hva vi gjør, om vi kommer til å anke eller ikke, sier Pedersen til itromso.no. (©NTB)