Ble avvist på legevakten i København – døde

<p Den 25 år gamle nordmannen som døde i København tirsdag, oppsøkte legevakten i byen søndag morgen. Mye tyder på at han ble avvist på grunn av språklige misforståelser.</p

Det er moren til den avdøde 25-åringen fra Vestfold som sier dette til Aftenposten.no.

Mannen hadde en alvorlig blødersykdom – hemofili – og oppsøkte derfor Rigshospitalets skadestue etter slaget han ble tilført mot hodet da et tungt ølglass ble kastet mot ham.

Ifølge moren til den norske studenten anbefalte politiet ham å dra til sykehuset for en sjekk.

– Han fortalte at han var bløder, men dette ble ikke forstått. Vedkommende på sykehuset bemerket at han jo slett ikke blødde, og bare hadde en liten kul på hodet. Da sa han at han hadde hemofili. Svaret han da fikk var at «homofili – det trenger du ikke behandling for», og at han burde dra hjem, sier moren.

Leter etter gjerningsmann

Marianne Uldall, kommunikasjonssjef ved Rigshospitalet i København, sier hun har lest om saken i media, men at sykehuset ikke uttaler seg i konkrete saker. Dansk politi bekrefter at de har fått opplysninger om at han ble avvist på sykehuset.

Mannen skal ha vært registrert ved en annen avdeling på sykehuset på grunn av sin blødersykdom.

Politiet i København leter nå etter mannen som de mistenker for å ha forårsaket mannens død. 25-åringen studerte til sosionom på siste året og ble funnet død i husbåten han leide i Sydhavnen i København på tirsdag.

Obduksjonen viser at mannen døde av en hjerneblødning som følge av skader han fikk på venstre side av hodet etter at en mann kastet et tungt ølglass i hodet på ham.

– Vi kjenner ikke identiteten til mannen som kastet glasset. Dette krever litt etterforskning, men jeg mener det er gode sjanser for at vi får tatt mannen, sier kriminalkommissær Henning Schou Kofoed hos dansk politi til Aftenposten.no.

Truffet av ølglass

Episoden skjedde på Café Rust på Nørrebro søndag da nordmannen og noen venner av ham fra Norge besøkte stedet, der han også jobbet deltid.

En diskusjon oppsto, og en annen gjest kastet ølglasset på 25-åringen. En politipatrulje ble tilkalt, men da nordmannen og vennene hans ikke hadde sett hvem som kastet glasset, og nordmannen så ut til å være i god form, forlot politiet stedet, skriver Berlingske Tidendesnettutgave.

25-åringen, som ikke var på jobb søndag, forlot stedet sammen med sine venner før han senere på søndagen tok farvel med dem før de dro tilbake til Norge.

– Mannens familie er orientert, og de kommer til København, sier kriminalkommissær Schou Kofoed.

Den norske ambassaden i byen er kontaktet av familien og bistår dem med informasjon. Siden dette er snakk om et norsk dødsfall i et nordisk land, vil ikke Utenriksdepartementet bli koblet inn i saken. (©NTB)