For feit for New Zealand

Hvem er lykkeligst? Illustrasjonsfoto: Colourbox. Les mer Lukk

<pEn britisk sykepleier nektes opphold på New Zealand, fordi hun med sine 134 kilo er for feit.</p

Den 51 år gamle kvinnen hadde tilbud om jobb på et pleiehjem på New Zealand, men fikk nei på søknaden om oppholdstillatelse fordi hun har en kroppsmasseindeks på hele 55,2.

Det gjør kvinnen livsfarlig overvektig, mente immigrasjonsmyndighetene, som anslo at den britiske sykepleieren trolig ville koste helsevesenet i landet minst 75.000 kroner de neste fire årene.

- I god form

Kvinnen, som rett nok måler 131 cm rundt livet, hevder at hun er i utmerket form, og bedyrer at det heller ikke har vært tilfeller av kreft eller kronisk sykdom i familien. Vekten har ikke hindret henne i å jobbe 60 timer i uka, argumenterte hun, men vant likevel ikke fram med anken.

Helsedepartementet på New Zealand anslo i 2007 at 36 prosent av den voksne befolkningen i landet var overvektige, og at en av fire var ekstremt overvektige.

Og tjukke kvinner er mest fornøyde, mens tynne kvinner har dårligst selvbilde, skal man tro en fersk europeisk undersøkelse.

Tynnest, men minst fornøyd

Undersøkelsen er utført av Thibaut de Saint Pol ved Det nasjonale instituttet for demografiske studier i Frankrike og tar for seg 15 europeiske land.

Britiske kvinner er med sin gjennomsnittlige kroppsmasseindeks (BMI) 26,2 tyngst i Europa, men er likevel ganske godt fornøyd med seg selv og tilværelsen, skriver den danske avisa Berlingske Tidende.

Franske kvinner er tynnest med en gjennomsnittlig kroppsmasseindeks på bare 23,3, men er likevel minst fornøyd med egen kropp, viser undersøkelsen.

Hele 5 prosent av de franske kvinnene er da også så undervektige at det medfører en helserisiko.

Danske kvinner har en gjennomsnittlig kroppsmasseindeks på 23,8 og har et betydelig mer avslappet forhold til egen kropp enn sine franske medsøstre, viser undersøkelsen. (©NTB)

Tror du det er sammenheng mellom BMI og lykke? Skriv din kommentar under.