Norge ble for små mot Tsjekkia

Mats Zuccarello Aasen (48) jubler sammen med Mats Trygg () til venstre), Patrick Thoresen og Tore Vikingstad ( til høyre) etter å ha scoret 2-4- målet under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Kloten Arena ved Zürich mandag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Les mer Lukk

<pNorge var et par nummer for små mot Tsjekkia og tapte 2-5 i mandagens VM-kamp i ishockey.</p

Norge bruke en periode på å skjønne alvoret. Da hadde Tsjekkia tatt ledelsen med 3-0 og kampen virket allerede kjørt.

– Det gikk litt fort i starten der ja. Nå har vi jo møtt to gode lag, og det går litt fort, sa kaptein Tommy Jakobsen til NTB. Norge åpnet med 0-5-tap for Finland, mens spillet var langt bedre mot Tsjekkia.

– Vi gjennomfører en bra kamp. Vi møter jo et av topplagene, som er stjernespekket og hardtarbeidende. For å vinne en slik kamp må alt klaffe, det gjorde det ikke i dag, sa landslagstrener Roy Johansen.

Da det var spilt drøye 12 minutter sto det 0-3 på lystavla etter ett mål i fem mot fem og ett mål i fire mot fem. Pål Grotnes hadde ingen god dag i det norske målet, og de norske spillerne hadde heller ingen god dag på isen.

De norske tapte dueller over alt på banen. Det tsjekkerne er best på i verden er at de får lede en kamp og kontrollere. Det fikk de god anledning til mot et tamt norsk lag innledningsvis.

Nytt mot

De norske krigerne ville det annerledes og kom til annen periode med en helt annen innstilling og innsats, samtidig som at tsjekkerne gikk ned på intensiteten i sitt spill. André Lysenstøen ble satt inn i det norske målet og målvaktsbyttet ga det norske laget nytt mot.

– Vi måtte bare gå i oss selv og tette mer igjen bakover. Vi måtte jobbe bedre for hverandre, sa Jakobsen.

– Det var små detaljer som måtte endres. Vi måtte bli bedre i nærkampene. Vi presset jo hardt på for å få 2-3, men da det ble 1-4 ble det vanskelig, sa Johansen.

Etter å ha spilt 81.49 minutter VM-hockey var det klart for det første norske målet. Kaptein Jakobsens skudd fra blålinjen smatt forbi den tsjekkiske målvakten.

– Det var kjempeviktig å få et mål. Jeg visste at vi kunne få hull på byllen, for vi har produsert sjanser nok, mente Jakobsen.

Flott håndleddsskudd

Tsjekkerne gikk opp i 4-1 før de norske spillerne satte sin annen puck i mål i årets VM. Mats Zuccarello Aasen flotte håndleddsskudd med åtte sekunder igjen av perioden ga nytt håp. Scoringen kom med to tsjekkere i utvisningsboksen.

I avslutningsperioden skrudde tsjekkerne opp tempoet igjen, men denne gangen slapp de norske spillerne unna med bare en baklengs.

Onsdag er det Danmark som er motstander i den siste gruppespillkampen. Den blir avgjørende for hvem som går til mellomspillet eller nedrykksspillet. De norske spillerne brukte mandagskvelden på å følge Danmarks kamp mot Finland nøye.

– Det blir en ren finale for både oss og Danmark. Nå skal vi riste av oss dagens kamp og så forberede oss bra, sa Roy Johansen til NTB.