Endelig kunstgresstriumf

Brann-spillerne jubler etter at David Nilsen hadde scoret 0-1-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Brann på Aspmyra stadion i Bodø mandag kveld. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX Les mer Lukk

<pBrann sliter på kunstgress, men mandag tok bergenserne sesongens første seier borte mot Bodø/Glimt. David Nielsen scoret målene i 2-0-seieren.</p

Brann er et av lagene i Norge som har hatt de største problemene på kunstgress. De ni siste kunstgresskampene har bare resultert i en seier. Sist de rødkledde vant på underlaget var i slutten av mai i 2007, ifølge bt.no.

Men på det eviggrønne kunstunderlaget i Bodø tok Brann en fortjent seier. For Steinar Nilsen smakte det nok ekstra godt. De rødkledde har underprestert i forhold til forventningene før sesongstart.

Før mandagens oppgjør lå Brann på jumboplass, uten en eneste trepoenger. Fasiten var to tap og tre 1-1-kamper. Mot Bodø/Glimt glitret endelig klubbnomaden David Nielsen til i Brann-trøya.

Etter en åpning preget av to lag i desperat jakt etter en trepoenger, viste Nielsen goalgetterferdigheter etter 35 minutter. Erik Huseklepp, som for øvrig gjorde en svært god kamp, driblet seg løs og avsluttet på mål og Nielsen luktet returen og skled ballen i mål.

Like før hadde Trond Fredrik Ludvigsen en stor mulighet for Glimt. Den tidligere Brann-spilleren skjøt imidlertid rett på Håkon Opdal i borteburet.

Etter hvilen presset Glimt hardt på for å få en utligning, mens Brann holdt god kontroll defensivt. Samtidig leverte Opdal en god kamp og holdt nullen for første gang i år.

Framover på banen fortsatte Brann å skape gode kontringer. En av dem bar frukter tolv minutter før full tid. Nok en gang herjet Huseklepp med Glimt-forsvaret, før David Nielsen fikk skyte inn sitt annet mål for kvelden.

Med seieren klatret Brann til tolvteplass på tabellen, mens Bodø/Glimt raste ned til nest siste plass. (©NTB)