For retten for «ubegripelig grufulle» London-drap

De to drepte franske studentene Gabriel Ferez (V) og Laurent Bonomo. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pEn 23-åring og en 34-åring står for retten i London, tiltalt for drap på to franske studenter i den britiske hovedstaden i juni i fjor. Aktor i saken beskriver drapene som «nærmest ubegripelig grufulle».</p

Rettssaken ble innledet ved straffedomstolen Old Bailey mandag. I aktoratets innledningsforedrag het det at drapshandlingen kan ha blitt utløst av raseri over et minibankkort som ikke virket.

Raseriet gikk ut over kortets eier, den 23 år gamle biokjemistudenten Gabriel Ferez. Han ble frastjålet kortet etter at han og hans jevnaldrende studiekamerat Laurent Bonomo var blitt sperret inne av innbruddstyver i leiligheten sin i New Cross sørøst i London.

– For å hevne seg over at de ikke greide å stjele penger fra Ferez, drepte de tiltalte begge de to mennene. De ble utsatt for et langvarig og brutalt angrep – en av dem var knivstukket 194 ganger og den andre 50 ganger, sa aktor Crispin Aylett mandag.

Rettssaken vil bli nøye fulgt av mange franske familier som har medlemmer bosatt i London. Ifølge Frankrikes London-ambassade bor det mellom 200.000 og 300.000 franske statsborgere i den britiske hovedstaden. (©NTB)