Blackburn mot ny kontrakt

Morten Gamst Pedersen (th) og Blackburn tok et langt skritt i riktig retning med tanke på spill i Premier League også neste år etter seieren over Wigan. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pMorten Gamst Pedersens Blackburn tok et langt steg mot ny kontrakt i den engelske eliteserien da Wigan ble slått 2-0 søndag.</p

Blackburn (NTB): Etter seieren har Blackburn seks poeng og to lag mellom seg og nedrykksstreken. Dermed ser det ut til at en bekmørk sesong tross alt ender godt med ny kontrakt for Gamsten og co.

– Det var fenomenalt i dag. Vi trengte virkelig disse poengene. Forhåpentligvis kan dette motivere oss i de neste kampene, så vi snart kan slutte å tenke på nedrykksfaren, sa Benni McCarthy, som bidro med mål og målgivende pasning, til Sky Sports.

Men de tre poengene kom ikke gratis. Wigan hadde til tider et sterkt press på utebane, og en god porsjon flaks kombinert med en god keeper i Paul Robinson holdt vertene inne i kampen.

Etter en rekke dødballforsøk gikk det veien for Blackburn like før hvilen. Benni McCarthy raget høyest i feltet og stanget en corner fra Gamsten i mål. Wigan-keeper Chris Kirklands innsats var ikke av det beste slaget, og målet kunne ha blitt avverget.

I annen omgang viste vertene dødballegenskaper igjen. McCarthy slo til med et frispark mot første stolpe, der Ryan Nelson bare trengte å styre ballen i mål til 2-0.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen i Blackburns niende seier på 34 kamper denne sesongen. (©NTB)