Petter Solberg robbet av fansen

RUNDSTJÅLET: Petter Solberg og hans team ble rundstjålet under Rally Argentina. Foto: AP/Scanpix. Les mer Lukk

<pStore politistyrker stoppet og gjennomsøkte biler på vei hjem fra Rally Argentina søndag, på utkikk etter gods stjålet fra Petter Solbergs (34) rallyteam.</p

En bag tilhørende manager Ken Rees var sporløst forsvunnet etter VM-runden. Bagen inneholdt blant annet en PC der alt av sesongplaner og teaminformasjon lå lagret.

– Dessuten lå blant annet 10.000 dollar i kontanter, alle passene våre og førerkortene til Phil (Mills, kartleser) og meg i bagen. Alt av planer lå på PCen, og vi har ingen backup, sa en fortvilet Petter Solberg til NTB.

Først ble privatføreren robbet for tredjeplassen i rallyet da bensinpumpen på bilen hans sluttet å fungere. Så fikk han svi for å ha fansen tett innpå seg og teamet sitt. Bagen ble stjålet fra lagets depot.

God start

Etter en fantastisk første dagsetappe i Rally Argentina, der nordmannen i en aldrende bil (Citroën Xsara 2005) holdt følge med de råeste fabrikkførerne i Citroën og Ford, var lillebror Solberg høyt oppe.

– Citroëns fabrikkteam svir av halvannen million kroner i året. Så kommer vi i et lite privatteam og matcher dem. Det skal egentlig ikke være mulig, mente 2003-verdensmesteren.

Men lørdag kom problemene på rad og rekke i tynnluften oppe i de argentinske fjellene. Først en overopphetet motor, som kostet mye tid å holde liv i, så en snurring i 140 km/t.

Leit

– Vi behøvde bare å cruise inn til en fortjent tredjeplass da bilen begynte å fuske tre fartsprøver før slutt. Utrolig leit, slo Petter Solberg fast.

For Sebastien Loeb var tallet 5. Den femdobbelte verdensmesteren styrte sikkert inn til sin femte strake seier i Argentina og karrierens 52. enkelttriumf. Franskmannen har seiret i samtlige fem VM-runder hittil i år.

Storebror Henning Solberg (36) endte på tredjeplass. (©NTB)