«Myggen» tente Start-spillerne

Starts Erik Mykland og Tromsøs Joel Lindpere under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Tromsø på Sør arena i Kristiansand søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Les mer Lukk

<pDet var 13 år siden Erik «Myggen» Mykland sist spilte i eliteserien, men han tente sine lagkamerater i Start til en solid 3-1-seier over Tromsø søndag.</p

Mykland har slitt med en vond ankel de siste ukene, men ble spilleklar etter den siste treningen før kampen. 9246 tilskuere på Starts hjemmearena fikk ikke se de spektakulære pasningsalternativene fra den elegante midtbaneteknikeren, men Myggen valgte det sikre i sitt comeback.

Han spilte 60 minutter i en dyp midtbanerolle, før han ble byttet ut med Leif Otto Paulsen.

– Det var en god opplevelse, men etter en time var jeg dyktig sliten, sa Myggen til NTB. Han lover at det blir flere kamper og mer spilletid for egen del etter sitt positive comeback.

I søndagens kamp mot Tromsø fikk Myggen, på tross av langt fravær fra toppfotball, tent sine medspillere til innsats utover det vanlige.

Superscoring

Den som utmerket seg først var Cristian Bolaños. Han leverte en superscoring da han etter 15 minutters spill på pasning fra Bård Borgersen dempet ballen på brystet og klinket den i krysset med venstrebeinet.

Bernt Hulsker fulgte opp med nok et fint mål da han vendte bort Miika Koppinen i Tromsø-forsvaret og satte ballen nede til venstre for Tromsø-keeper Sead Ramovic etter 37 minutters spill. Estlenderen Joel Lindpere reduserte for Tromsø to minutter før pause på et framspill som åpnet hele Start-forsvaret.

Hulsker ganger to

Geir Fevang regisserte alt da Start gikk opp til 3-1-ledelse, og Bernt Hulsker hadde bare å dytte ballen over streken for sitt andre mål for dagen. Da Fevang var ferdig med sitt raid på venstresiden, var hele Tromsø-forsvaret på etterskudd. Heller ikke Ramovic i TILs mål kunne utrette noe.

Hulsker, Fevang og Bolaños var aggressive og gode i Starts offensive satsing. De skapte gode sjanser hver gang de var på farten. De siste 23 minuttene måtte Tromsø spille med en mann mindre etter at Tore Reginiussen ble utvist da han rev ned Hulsker på vei mot mål.

Start-trener Knut Tørum var godt fornøyd med måten laget gjennomførte kampen på, og at de kom til mange målsjanser.

– En svært god kamp av hele mannskapet, sa Tørum. (©NTB)