Fabregas senket Middlesbrough

Arsenals spanske juvel Cesc Fabregas holdt lekestue og scoret begge målene under søndagens oppgjør mot Middlesbrough på Emirates Stadium. Her blir han gratulert av lagkameratene for sin andre nettkjenning. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pArsenal-kaptein Cesc Fabregas scoret begge målene da laget tok et langt steg mot mesterligaspill med 2-0 over Middlesbrough søndag.</p

Den spanske playmakeren avsluttet et praktfullt angrep i det 26. minutt og doblet ledelsen da han rundet keeper midt i annen omgang. Det var hans to første mål på nesten et halvt år.

– Det var lenge siden. Jeg hadde helt glemt hvordan det føles å score. To i en kamp er alltid spesielt, men nå er følelsen forbløffende, sa Fabregas.

Arsenal, som er ubeseiret i 20 kamper, var en klasse bedre enn gjestene. Middlesbrough fikk sitt 10. strake bortetap i serien og er på nedrykksplass tre poeng bak Hull på siste trygge plass.

Arsenal har med seieren nærmest avgjort duellen med Aston Villa om den viktige fjerdeplassen. Fire runder før slutt er Arsenal 10 poeng foran, og det betyr at Arsène Wengers menn trenger bare en seier til.

Laget er seks poeng bak tredjeplasserte Chelsea, så det blir neppe medaljeplass på Arsenal denne sesongen.

Laget er fortsatt med i kampen om mesterligatriumf, og gjester serieleder Manchester United i den første semifinalen onsdag.

– Vi spilte godt, og vi spilte hurtig. Alle var gode i dag, og dette gir oss selvtillit foran kampen mot Manchester United, som trolig er vår viktigste kamp denne sesongen, sa Fabregas.

United-manager Alex Ferguson satt på tribunen da Arsenal tok sin sjette strake hjemmeseier, og han så en motstander som er i form. (©NTB)