7 av 10 støtter ham

STØTTE: George Washington følger med i bakgrunnen dagen før de gode meningsmålingene for Barack Obama. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pBarack Obama nyter stor oppslutning 100 dager etter at han tok fatt på jobben som USAs president. Han får skryt av sju av ti amerikanere.</p

69 prosent av amerikanere mener at Obama gjør en god jobb, ifølge en meningsmåling fra ABC News og The Washington Post.

Det er hele 20 år siden en president har fått like høy oppslutning etter å ha sittet i 100 dager.

Men meningene om Obama er svært avhengig av om de spurte er tilhengere av Demokratene eller Republikanerne. Mens 93 prosent av demokratene bifaller jobben han gjør, er støtten blant republikanske velgere bare på 36 prosent.

54 prosent sier at Obama gjør en bedre jobb enn ventet. Langt færre sa det samme om de tidligere presidentene George W. Bush og Bill Clinton etter 100 dager ved makten.

Seks av ti amerikanere mener dessuten at Obama holder de fleste av sine valgløfter. Clinton måtte i sin tid nøye seg med at 42 prosent sa det samme om ham.

Før Obama ble innsatt, mente bare 19 prosent av de spurte at USA var på rett spor, men nå synes 50 prosent at utviklingen går i riktig retning.

Meningsmålingen ble utført fra 21.-24. april, og utvalget besto av 1.072 tilfeldige amerikanere. Undersøkelsen har en feilmargin på 3 prosentpoeng. (©NTB)