Venstre under sperregrensen

<pVenstre får 3,9 prosent og er under sperregrensen i en fersk meningsmåling. Det påvirker venstreleder Lars Sponheims landsmøtehumør.</p

I målingen som Synovate har utført for Dagbladet, opplever Venstre at partiet går tilbake 1,1 prosentpoeng og havner under sperregrensa for første gang siden sommeren 2006.

– Enkeltmålinger påvirker først og fremst humøret mitt. Men vi ligger på rundt fem prosent på gjennomsnittsmålingene, så utgangspunktet vårt er faktisk bedre enn noensinne, sier Sponheim til avisen og viser til at før siste valg lå oppslutningen til Venstre på halvparten av det de har nå, og da endte partiet på 5,9 prosent.

Ifølge TV 2 viser gjennomsnittet av de ni siste nasjonale meningsmålingene en oppslutning på 21,7 prosent for Høyre, KrF og Venstre til sammen.

– Det er alt for svakt for å danne regjering sammen etter valget, sier Sponheim til kanalen.

– Med de galluptallene vi har nå, er det ikke realistisk, sier Sponheim.

Med et Høyre som er under 15 prosent og nedover mot 10 prosent, og KrF og Venstre på om lag like mye, er regjeringsdannelse helt urealistisk, påpeker Venstre-lederen.

Han mener en forutsetning for en sentrum-høyre-regjering er at de tre partiene oppnår en større samlet oppslutning enn Frp og Ap.

I Synovate-målingen går Arbeiderpartiet tilbake 1 prosentpoeng til 35,2 prosent. Sosialistisk Venstreparti faller 3,5 prosentpoeng til 6,4 prosent. En fremgang for Senterpartiet på 0,5 prosentpoeng til 6 prosent oppslutning sikrer flertall for de rødgrønne på Stortinget. (©NTB)