Tandberg Data er konkurs

Tandberg Data og administerende direktør Gudmundur Einarsson har over flere år slitt med store driftsunderskudd. Nå har byfogden i Oslo åpnet konkurs i boet. FOTO: Scanpix arkiv. Les mer Lukk

<pDatalagringsselskapet Tandberg Data opplyser i en børsmelding at det har meldt oppbud, og byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet.</p

Selskapet har i lengre tid slitt med en tung gjeldsbyrde, og lyktes ikke i å finne en løsning med den største långiveren, Cyrus Capital Partners LB. Arbeidet med å skaffe nye investorer og kapital førte heller ikke fram.

– Selskapet vil nå fotsette under ledelse av Cyrus Capital. Og den normale driften, og hverdagen for de ansatte, vil gå som normalt på mandag, sier pressetalsmann Per Bjørkum i Tandberg Data til NTB.

Ifølge Bjørkum er det vanskelig å si om konkursen vil føre til oppsigelser i selskapet.

– Ting har skjedd veldig fort. Det som imidlertid er sikkert er at driften vil bli videreført. Tandberg Data har livets rett, og det er først og fremst en stor gjeldsbyrde fra tidligere store oppkjøp som knekker det, sier han.

Tandberg Data forsøkte i mars å restrukturere gjelden ved å hente inn 125 til 175 millioner kroner i egenkapital.

Ifølge DN.no gikk emisjonen i vasken da det ikke var kommet inn nok tegninger til å nå minimumsbeløpet på 125 millioner kroner da fristen gikk ut 31. mars.

Siden det har aksjen vært suspendert fra handel på Oslo Børs. Den ble sist omsatt for 10 øre.

Aksjonærene i Tandberg Data sitter nå tomhendte igjen. (©NTB)