Son: – Drapssiktet er pasifist

ÅSTEDET: Kriminalteknikere ved huset hvor en mann i 30-årene ble pågrepet og siktet etter at hans mor ble funnet drept. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pDen 36 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin mor i Son onsdag, har erkjent straffskyld. – Men drapet er uforståelig for ham, mannen er pasifist, sier forsvareren.</p

Advokat Trond Dyvik er oppnevnt som forsvarer og var til stede under politiets første avhør torsdag. I avhøret erkjente den siktede 36-åringen straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap.

– Han har gitt en sammenhengende forklaring om hendelsesforløpet, om sin egen rolle og oppfatning av det som skjedde, sier Dyvik til NTB.

Omsorg

Ifølge advokaten er 36-åringen svært nedbrutt og i sorg, fordi han var svært glad i moren. Hva som var motivet for drapet, er ikke kommet fram.

– Han har hatt et ganske tungt omsorgsansvar for henne gjennom mange år. Han er selv en pasifist av grunnsyn og er av mentalitet ikke en voldelig person, så for ham er dette en uforståelig handling, sier Dyvik.

Slått i hjel

Den foreløpige obduksjonsrapporten var klar torsdag ettermiddag, og den konkluderer med at moren trolig døde av et kraftig slag mot bakhodet.

Politiet bekrefter at 36-åringen har erkjent straffskyld, og at han har samtykket i fengsling. Han skal fremstilles for varetektsfengsling fredag formiddag.

Store problemer

Den siktede 36-åringen skal ha forsøkt å få hjelp fra kommunen før drapet skjedde. Han hadde store økonomiske problemer, og mor og sønn var i ferd med å bli kastet ut av huset onsdag.

I Vestby er det lensmannen selv som er namsmann, og som har ansvaret for å følge opp beslutningen fra tingretten. Da han kom på døra klokka 10 onsdag, ba sønnen om at han og moren fikk litt lengre tid på seg til å komme seg ut.

– Han fortalte at de hadde noen å reise til, og skisserte en løsning som vi godtok, sier lensmann John-Erik Veseth til Østlandets Blad.

Like før de tre timene var gått, meldte sønnen selv fra om at han hadde drept moren.

Rådmann Knut Haugestad i Vestby sier han ikke har kjennskap til den konkrete saken, men at personer med akutt behov for bolighjelp må henvende seg til sosialtjenesten. (©NTB)