Ikke synd på Røkke

Nordmenn synes ikke synd på Kjell Inge Røkkeviser en meningsmåling. Her fra gårsdagens seanse på Månefisken i Oslo. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pSeks av ti nordmenn sier i en meningsmåling at de ikke synes synd på Kjell Inge Røkke.</p

Oslo (NTB): Under sin pressekonferanse onsdag la han ikke skjul på at bråket rundt Aker Solutions er det tøffeste han har opplevd. Men han får ikke mye sympati blant folk flest.

I en meningsmåling utført for VG svar 60,1 prosent at de ikke synes synd på Røkke, mens 24,8 prosent sier de har medfølelse med ham.

Samtidig stiger folkets tillit til forretningsmannens versjon av Aker-krigen. På spørsmålet om hvem som har mest rett i denne saken av Jens Stoltenberg og Kjell Inge Røkke, svarer 29,2 prosent at de tror mest på Røkke.

Dette er en økning på 7, 3 prosent siden VG stilte det samme spørsmålet for én uke siden. 35 prosent tror fortsatt at Jens Stoltenberg har den mest korrekte versjonen. 20,7 prosent sier at de har mer tillit til Røkke etter pressekonferansen, mens 22.4 svarer at de har mindre tillit til ham.

Se Røkke herme etter Brustad

Terningkast fem

På en nettmåling på dagbladet.no svarer 60 prosent at Røkke er kommet styrket ut etter pressekonferansen, mens 27 prosent svarer at han er svekket.

I papirutgaven av avisen gir skuespiller Anne Marie Ottersen Røkke terningkast fem for sin pressekonferanse.

– Hvis Røkke spilte en teaterforestilling, der han spiller en 12-åring som føler seg innmari dårlig behandlet av lekekameratene sine, går jeg for terningkast fem. Her var det mye undertrykt følelsesliv, som er viktig for teater. Men jeg må trekke litt for manglende nyanser i framføringen, det ble litt småsutrete hele veien, sier Ottersen.

Ottersen har ikke sansen for Røkkes herming av næringsministerens dialekt.

– Småunger aper etter dem de krangler med. Det blir ikke like vakkert når en industrimagnat hermer etter dialekten til en næringsminister, sier hun.

Se Brustad svare Røkke

Hersketeknikk

Også Brustads rødgrønne kolleger på Stortinget refser Røkkes Brustad-hets.

– Jeg opplevde det som hersketeknikk. hang gjorde narr av at hun kom fra Hedmark og var litt bondsk, sier Marianne Aasen, finanspolitiker for Arbeiderpartiet.

Ola Borten Moe (Sp) synes også Røkke gikk over streken.

– Han gjorde narr av henne, og det skal man generelt ikke gjøre, sier Borten Moe.

I en meningsmåling utført for VG svarer 56 prosent av de spurte at de synes det var upassende av Røkke å harselere med dialekten, mens 33,5 prosent syntes det var uproblematisk.

Dagsavisen skriver i en kommentar at «det er vanskelig å tro at Røkke virkelig kan tro at han tjener sin sak med bøllete og sjikanerende opptreden overfor næringsminister Sylvia Brustad». (©NTB)