NSB skal varsle togforsinkelser via SMS

FORSINKET: I løpet av sommeren kan du sjekke om toget er forsinket eller innstilt via mobilen. (Illustrasjonsfoto: Scanpix). Les mer Lukk

<pFra sommeren av skal togpassasjerer kunne sjekke om NSB-tog er i rute via mobilen. </p

Etter togkaoset mandag ble NSB nedringt av sinte og frustrerte passasjerer. Nå lover de å opprette et SMS-varslingssystem som sender ut meldinger når tog er forsinket eller innstilt.

Tiltaket kommer etter at flere pendlere har krevd bedre varslingssystemer, og konduktører og togansatte opplever at reisende skjeller dem ut på grunn av forsinkelsene, melder NRK.

– Før SMS-varslingen er på plass oppgraderer vi wap-løsningen vår slik at det blir lettere å sjekke om toget er i rute, lover informasjonskonsulent Rita Lund Thune i NSB til VG Nett.

Men NSB kan ikke si når varslingssystemet vil være oppe og gå. De vil først teste det ut på sine ansatte så de er helt sikre på at det fungerer optimalt.

I mellomtiden vil det være mulig å bruke den nylanserte tjenesten «Er toget i rute?» på mobil, eller sjekke på NSBs nettsider.

På spørsmål om hvorfor en slik varslingstjeneste ikke har vært tatt i bruk tidligere, svarer NSB at det er krevende teknologi som krever abonnementsordninger.

Togforsinkelser koster NSB flere millioner kroner i året.