Enkel båreseremoni for drept soldat

Arkivbilde av Trond Petter Kolset, den norske offiseren som omkom i et bombeattentat nær Mazar-i-Sharif i Afghanistan fredag morgen. Foto Forsvaret / Handout / SCANPIX Les mer Lukk

<pBare familie og representanter for Forsvaret får delta når båren med den norske offiseren Trond Petter Kolset (30) kommer til Gardermoen tirsdag ettermiddag.</p

Kolstad ble drept da en selvmordsbomber fredag slo til mot en norsk kolonne under et rutinemessig transportoppdrag ved for Mazar-i-Sharif.

Ved Forsvarets fellesoperative hovedkvarter (FOHK) på Jåttå får NTB opplyst at det ikke vil være adgang for pressen ved seremonien, men Forsvarets mediesenter vil gjøre opptak.

Enkel seremoni

– Det vil bare bli holdt en enkel båreseremoni. Den vil være lukket for andre enn familie og representanter for Forsvaret, ifølge FOHK.

Lørdag ble det flagget på halv stang for Trond Petter Kolset i hjembyen Steinkjer, der drapet har gjort sterkt inntrykk.

– Vi føler med familien i sorgen. Et slikt sørgebudskap er tungt å bære for de nærmeste, og gjør selvsagt et dypt inntrykk på hele kommunen. Det gjør ekstra sterkt inntrykk når noen dør på en slik måte, i tjeneste for landet, sa ordfører Bjørn Arild Gram (Sp), som selv var til stede under en minnestund i Steinkjer kirke dagen etter at tragedien ble kjent.

Vikarierte

Trond Kolset hadde steppet inn og vikarierte for en kollega som var på permisjon da han ble drept fredag. Han hadde en samboer som tjenestegjør i det norske Luftforsvaret i Afghanistan. Hun arbeider med de norske helikoptrene som er i Maimane. Det var dit Kolset var på vei da selvmordsbomberen slo til, ifølge Dagbladet.

Kolset kunne flere av de lokale afghanske språkene, og var etterretningsekspert. I fjor ble han uteksaminert fra kurs ved etterretningstjenesten på Lutvann i Oslo, der det undervises i pashtu og dari, skriver VG. (©NTB)