Vollvik betalte gjeld – unngikk konkurs

Idar Vollvik er kommet til enighet med meglerhuset Christiania Invest og unngår dermed konkurs. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pMobilgründeren Idar Vollvik ble enig med kreditoren som ville slå ham konkurs natt til tirsdag. Dermed ble rettsmøtet i Bergen tingrett tirsdag morgen avlyst.</p

Meglerselskapet Christiania Securities hadde begjært Vollvik konkurs på grunnlag av gjeld opparbeidet gjennom aksjehandel. Gjelden var 14 millioner kroner, og Vollvik opplyste tirsdag at han har betalt det han skyldte.

Ifølge Vollvik var det harde forhandlinger, men han tvilte aldri på at han ville komme i mål. Han reiste derfor ikke fra Spania, der han bor, til Bergen for å delta på rettsmøtet tirsdag morgen.

Ny investor

Vollvik bekrefter overfor flere medier at han skaffet penger ved å ta med en ny investor i virksomheter han har på gang. Vollvik er engasjert i å bygge opp mobilselskapet Ludo i Norge.

Den nye investoren, som kom inn i forbindelse med forhandlingene mandag, skal være en familie fra Vestlandet som er bosatt i Spania. Vollvik har tidligere gjort forretninger med familien.

Tilbudt penger

Ifølge Vollvik er det nok av investorer som vil være med ham på den nye mobilsatsingen:

– På én dag summerte jeg over 280 millioner kroner som folk ville stille opp med. Noe av det var lån, men mesteparten ønsket å investere i Ludo, sier Vollvik til Bergens Tidendes nettutgave.

Tapte stort

Vollvik gjorde enorm suksess med mobilselskapet Chess som han og en partner kjøpte for 10 millioner kroner i 2002 og solgte i 2005. Vollviks andel av salgssummen gjorde ham til milliardær.

Like raskt som pengene kom inn, forsvant de ut. Mobilgründeren har tapt enorme beløp på aksjespekulasjoner og skylder flere meglerhus store beløp. Det ene meglerhuset, Christiania Securities, hadde begjært ham konkurs for å få pengene sine. Denne begjæringen skulle ha vært behandlet i Bergen tingrett tirsdag morgen, men ble altså avlyst.

PR-ekspert

Vollvik har selv gjentatte ganger uttalt at han kunne takke mediene for den enorme suksessen til Chess. Sammen med to PR-rådgivere har han skrevet en bok om hvordan han fikk medieomtale som slo positivt ut for mobilselskapet.

Blant de mange PR-stuntene han foretok de tre årene med Chess, var kjøp av spillere til Brann, konsert med Kurt Nilsen som fikk 1 million kroner for å opptre, og støtte til akvariet for å skaffe husrom til en krokodille som var kommet ulovlig inn i landet.

Han markerte seg også ved å kjøpe verdens raskeste serieproduserte bil, Koenigsegg. (©NTB)